KIFUTÓ TERMÉK*
A stevia egy Dél-Amerikában őshonos növény, amely már régóta ismert különleges édesítő hatásáról: a guarani indiánok Paraguayban már évszázadok óta használják, és Japánban is több mint 30 éve fogyasztják. A kutatók 25 éve tanulmányozzák ezt az egyedülálló növényt, amelynek jellegzetessége édes ízű leveleiben rejlik.
Az engedélyezett stevia
A hatóságok több mint 20 országban – Japán, Ausztrália, Svájc, Franciaország és más európai uniós országokban, köztük Magyarországon is – engedélyezték a stevia-alapú édesítőszerek piacra dobását. A Merisant cég által gyártott Canderel Green az ún. Reb A-vel készül, vagyis a stevia növény legédesebb kivonatával. A Reb A-ról röviden A rebaudiozid A, vagy ismertebb nevén Reb A, a stevia növény legédesebb természetes összetevője az összes közül. A Reb A-t természetes aromákkal és más természetes eredetű összetevőkkel keverik össze, hogy tiszta, édes ízt adjanak a Canderel Green-nek. A Reb A több mint háromszázszor édesebb a cukornál, így nagyon kicsi adag is elegendő egy kalória-mentes, vagy alacsony kalóriájú cukorpótló létrejöttéhez.
Egy teáskanál (0,5g) por édesítőereje 4g cukornak felel meg.
Összetevők:
Maltodextrin, Édesítőszer (szteviol-glikozidok 1.58 %), Természetes aromák
Átlagos tápérték adatok 100g termékben / 1 adagban (4g)
Energia 4 kJ/1 kcal - 0 kJ/0kcal
Zsír 0,2g/0g
- ebből telített zsír 0,2g/0g
Szénhidrát 99g/4g
- ebből cukrok 0g/0g
- poliolok 99g/4g
Rost 0/0g
Fehérje 0/0g
Só 0/0g
Tárolás:
Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.
*A termékfotók tájékoztató jellegűek, a csomagolásban eltérés lehetséges.