A cukorhajfa termését (kínai neve: Pangdahai) már az 1. században ismerték. Már több száz évvel ezelőtt alkalmazták az emésztés egyensúlyban tartására. A különleges alakú termést belsejéből, vízben áztatva, eredeti mérete többszörösére duzzadt puha „szivacs” bomlik ki. A cukorhajfa terméséből készült teát a hagyományos kínai orvosok napjainkban is szívesen ajánlják a légúti rendszer egészségesen tartására, például énekművészek számára is.
Összetevők:
cukorhajfa (Sterculiae lychnopherae) termése.
Felhasználás:
1 liter forralt vízben áztassunk 2-3 teabogyót 15-30 percig. Mikor a termések kinyílnak, a főzetet tetszés szerint ízesíthetjük, és fogyaszthatjuk naponta többször. Kellemes zamata miatt gyermekek is fogyaszthatják.
Tárolás:
Fénytől védett, hűvös, száraz helyen tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2019 szeptember